Elektronikai Technológia Tanszék honlapja

 

BSc - Vállalati információs rendszerek (VIR) specializáció
 

A modern vállalatirányítási szoftverek ma már minden vállalkozásnál megtalálhatóak. A vállalatirányítási rendszerek fejlesztése, bevezetése és üzemeltetése olyan szakemberek munkáját igényli, akik komplex informatikai tudással rendelkeznek, ugyanakkor ismerik a tipikus vállalati folyamatok működését. A specializáción az elméleti tudás megszerzése mellett kiemelt figyelmet fordítunk a gyakorlati készségek elsajátítására is, kurrens, elterjedt megoldások tanításával. A projekttárgyak során ipari partnereink segítségével a legkorszerűbb vállalatirányítási rendszerkörnyezethez biztosítunk hozzáférést.  A vállalatirányítási rendszerek szakértői – pl. SAP tanácsadó, ERP/CRM rendszer fejlesztő, vállalati adattudós,– ma a legkeresettebb informatikusok közé tartoznak.

Sok szeretettel várunk a SZIT-tel és TMIT-tel közös bemutató eseményünkön, 2024. április 18-én, délután 13:00-kor ONLINE Teams-en vagy a V1.102-ben!

A tájékoztató (2024 április 18.) anyaga majd itt tölthető le: LETÖLTÉS
 
BSc tárgyaink:

 

Milyen rendszereket, technológiákat ismerhetsz meg nálunk?

 • Fejlesztés mySAP ERP vállalatriányítási rendszerben, SAP Fiori, SAP UI5, SAP HANA, SAP Mobile Platform eszközök és technológiák használatával
 • Vállalati alkalmazások fejlesztése kis és középvállalati szektorban Angular JS, Node .js, Laravel, .NET eszközök és technológiák használatával
 • Customer Relationsip Management (CRM) rendszerek fejlesztése – Oracle Siebel, Salesforce, SAP CRM környezetben
 • Mobil alkalmazások fejlesztése vállalatirányítási rendszerhez
 • ETL folyamatok és modulok fejlesztése vállalati alkalmazások integrációjában
 • Vállalati folyamatok modellezése és optimalizációja
 • Üzleti workflow-k tervezése, fejlesztése és monitorozása
 • QAD Enterprise - Logisztikai folyamatok, termelésütemezés és gyártásirányítás
 • Vállalati folyamatok modellezése, optimalizációja (BPMN, Aris, stb)
 • Vállalati adatok elemzése, adatbányászat
 • Mesterséges intelligencia módszerek alkalmazása vállalatirányításban
 • SAP HANA - in memory adatbázis és cloud üzleti cloud platfora

 

Hallgatóink mondták

„Merőben más mint a többi specializáció, nagyon ipar közeli tudás”

„A specializáció remek átfogó képet nyújtott a vállalatirányítási rendszerekről, vállalatokról és azok folyamatainak működéséről, valamint kiváló gazdasági alaptudást tudtam szerezni.”

„A spec. tanárai nagyon támogatók, könnyű munkát találni.”

„Az ERP rendszerekről tanultakat tudtam hasznosítani főként, mivel napi szinten dolgozom velük és ehhez az kell, hogy átlássam az ilyen rendszereket, amiben a specializáció nagy mértékben segített.”

„A kedvencem az ABAP labor volt, egyértelműen a programozási nyelv alapjainak elsajátítása adta a legtöbbet, hiszen ezt használom nap mint nap a munkám során.”

„A munkahelyem is ennek a specializációnak köszönhetem, amit szeretek. Egy olyan egyensúlyt találtam a fejlesztő-vir téma között, ami számomra optimális, mindkettővel foglalkozom, mindkettőben megtaláltam a számomra érdekes és izgalmas kihívásokat.”

„A specializáció horizontálisan bővíti a szakmai ismereteket, nem vertikálisan, akinek ez fontos, annak érdekes ezt választani.”

„Vállalati alkalmazás integrációját fejlesztem, így a munkám szerves részét képezi a specializáción szerzett tudás, legyen szó akár magáról az integrációról, vagy a vállalati alkalmazások mögöttes üzleti logikájáról.”

Az összes válasz és vélemény megtekintése

 

 
 H KSzCs PSzo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234