Elektronikai Technológia Tanszék honlapja
2017.05.24.
SoldeRace 2017 beszámoló
Beszámoló, képek az Elektronikai Technológia Tanszék által rendezett hallgatói pákacsatáról!

Idén április 21-én tanszékünkön ismét megrendezésre került a SoldeRace kéziforrasztó verseny. A versenyzők a regisztráció után az ETT-n megszokott sárga laborköpenyeket magukra öltve vonultak be a verseny színhelyére, a Szereléstechnológia laboratóriumba. Az értékelő bizottság és a támogatók bemutatkozása után Regős Péter IPC mestertréner, a zsűri elnöke a minőségi kézi forrasztás rejtelmeit ismertette. Ezután a versenyzők nekiláttak a versenyfeladatnak: a nyíl alakú NYÁK-ra 5 furatszerelt és 8 felületszerelt alkatrészt kellett beforrasztani, melyre csupán 20 perc állt rendelkezésükre.

Az értékelést Regős Péter (Microsolder), Horváth Ferenc (Lightware) és Kovács Róbert (EFI-labs) végezték. Nemcsak a kész mintadarabokat, hanem a forrasztás folyamatát is kritikus figyelemmel kísérték.

 

 

A kiértékelés alatt a versenyzők a tanszék Hibaanalitika laboratóriumában tettek látogatást: bepillantást nyerhettek az elektronikai analitikai munkába, megismerkedhettek a modern vizsgálati eljárásokkal és berendezésekkel. A támogatók standjainál kötetlen beszélgetések alakultak ki. A hallgatók a Lightware különféle moduláramköreit nézhették meg és azok technológiai vonatkozásairól kaphattak első kézből információt. Áttekinthették a Microsolder Kft. tanfolyamkínálatát, melyben a minőségi elektronikai gyártás és ellenőrzés játszik főszerepet. Az AMtest és a TME munkatársaitól a legújabb, otthon és az iparban használatos berendezésekről, módszerekről, alkatrészekről és szerszámokról tudhattak meg többet az érdeklődők.

Az értékelő bizottság végül meghozta nehéz döntését az első három helyezettet illetően. Az idei legjobbak:

 

          #1 Ács Kornél

          #2 Sárácz Valter

          #3 Kiss Tamás

Az első helyezett elnyerte az aranyozott karikát, valamint egy ERSA Icon Nano forrasztóállomással, precíziós csipesszel valamint támogatóink ajándékaival lett gazdagabb. A második és a harmadik helyezett az ezüst és a bronz karika mellé az otthoni forrasztásoknál igen jól használható ESD kézi szerszámokat és ajándékcsomagot nyertek. A többi versenyző sem távozott üres kézzel: a TME jóvoltából ajándékcsomagot és webáruházi kedvezményt kaptak, valamint a Microsolder Kft. felajánlott a résztvevők számára egy kézi forrasztási tanfolyamot. A dicsőségfalra kerülő csoportkép aláírása után már csak egy dolguk volt a versenyzőknek: a versenyfeladatul szolgáló nyílból és egy-egy karikából összeállítani a saját VIK logót. (Az áramkör PIC programja továbbra is elérhető ITT)

Köszönjük a rendezvény minden támogatójának a szponzorációt!

 

-------------------- Támogatóink: --------------------

 

 

                  

 

       


Vissza a hírekhez 
 H KSzCs PSzo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234