Elektronikai Technológia Tanszék honlapja
2016.07.19.
Gyerekegyetem
A legkisebb mérnökaspiránsok figyelmére pályáztak a tanszék munkatársai a BME Gyerekegyetemén!

Az egyetem érdekes nyári kezdeményezése a BME Gyerekegyetem program, amely jó érzékkel szólítja meg a természettudományokra fogékony gyermekek figyelmét. Idén Harsányi Gábor professzor úr és Sántha Hunor egyetemi docensek vettek részt a játékos kísérletekkel, érdekes előadásokkal tarkított programokban. A tanszékvezető úr a mobiltelefonok gyártásáról tartott közérthető prezentációjában korunk elektronikai gyártásának érdekességeire próbálta a hallgatóság figyelmét felhívni. Sántha Hunor pedig a laboratóriumban tartott vákuumpárologtatással kapcsolatos kísérletekkel kötötte le a gyermekeket.

Harsányi Gábor a szakmaiság népszerűsítése és a gyerekekkel foglalkozás lehetősége vonzotta a rendezvényre.A tanszékvezető meglepetten mesélte, hogy a Hogyan készül az okostelefonunk? című előadásán a gyermekeket rengeteg részlet érdekelte előadás közben és után is (például hány milliárd telefon készül a világon, vagy hány kötés van egy panelen). Harsányi Gábor kiemelte a gyerekek fegyelmezettségét és kifejezetten jó élményként számolt be arról, hogy teltházas előadóteremben beszélt a figyelmesen hallgató és értelmesen kérdező gyerekek előtt. „Sokkal nagyobb érdeklődést mutattak, mint időnként az igazi egyetemisták”.

A galériában képekkel illusztráljuk a rendezvény vonatkozó részleteit.

         

A rendezvényről: A BME Gyerekegyetem öt napos rendezvény 8-14 évesek részére (2-8. osztályos) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A gyerekegyetemen a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyetemi életbe, különleges előadásokon vehetnek részt igazi nagy előadótermekben, kisebb csoportokban pedig észbontó kísérleteket végezhetnek, új, esetleg eddig csak a filmekben látott jelenségekkel találkozhatnak.
Az előadásokat és kiscsoportos foglalkozásokat egyetemi oktatók tartják. A rendezvény két hetében, közel 700 résztvevő, 100 oktató és 110 kísérő hallgató vett részt a Gyerekegyetem programjain.


Források:
gyerekegyetem.bme.hu
vik.bme.hu
www.bme.hu


Vissza a hírekhez 
 H KSzCs PSzo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234