Elektronikai Technológia Tanszék honlapja
2022.11.25.
Chips Act workshop - felhívás
Hogyan fordítsuk meg a félvezető-szakképzettséghiány trendjeit?

Hogyan fordítsuk meg a félvezető-szakképzettséghiány trendjeit ? Ez a kérdése a Semi/METIS projekt által szervezett eseménynek!

A workshop során a résztvevők megvitatják, hogy milyen következő lépéseket kell közösen megtenni ahhoz, hogy megkezdődjön a félvezető-szakképzettségek hiányának megszüntetése Európában.
 
Európa óriási készség- és tehetséghiánnyal néz szembe a félvezetők területén. A mérnökök és képzett technikusok számára nagy a betöltetlen álláshelyek száma. A következő években ez a gyorsan fejlődő iparág folyamatos át- és továbbképzést igényel az elöregedő munkaerő számára. A félvezetőiparnak sürgősen vonzania kell a STEM diplomásokat, de a munkahelyek vonzereje és a nemek közötti egyensúly tekintetében rosszabbul teljesít, mint más ágazatok.
Ez az interaktív workshop összehozza az iparág, a felsőoktatás és a félvezetőkkel kapcsolatos készségekkel foglalkozó más érintett intézmények érdekelt feleit. A cél az, hogy a tagállamokkal és a Bizottsággal közösen párbeszédet indítsunk arról, hogy mától kezdve mire van szükségünk és mit tehetünk annak érdekében, hogy fellendítsük a félvezetőkkel kapcsolatos készségek megszerzését és fejlesztését Európában, ami az európai chipekről szóló európai jogi aktus öt fő célkitűzésének egyike.
A brüsszelben megrendezett négyórás ülés végére szeretne a konzorcium kidolgozni és elfogadni azokat a következő lépéseket, amelyeket közösen kell megtennünk ahhoz, hogy megkezdjük a félvezető-szakképzettségek hiányának megfordítását Európában. Az esemény részlegesen online is eléárhető lesz.

Az eseményen "Current Initiatives and their outcomes" címen a METIS konzorcium is előadást tart.

További információ és regisztráció: ITT!

The MicroElectronics Training, Industry and Skills (METIS) Erasmus+ project is sponsored by the EC grant agreement, number: 612339-EPP-1-2019-1-DE-EPPKA2-SSA-B.


Vissza a hírekhez 
 H KSzCs PSzo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234