Elektronikai Technológia Tanszék honlapja
2020.05.25.
A METIS tavaszi aktivitásainak összefoglalása
Tudástár alapozás, bővítés és innovatív szemlélet a jövő elektronikai iparához.

 

Az európai átfogó METIS projekt (Microelectronics Training, Industry and Skills) a COVID-járvány ellenére is folytatta tavasszal az aktivitását, az erről szóló, tanszéki vonatkozású híreket foglaljuk most össze.

A 20 partnert összefogó METIS fókuszában a (mikro)elektronikai gyártás iparága található. A konzorcium céljaként emeli ki a jövő dolgozóinak képzését, és a még nem feltárt dolgozói képességeket, amely az elektronikai ipar számára elengedhetetlen lehet az AI, autonóm járművek, I4.0 és további vezető piaci megoldások vertikumában. A konzorcium megkezdte ezeknek a látens vagy már felmerült igényeknek, képességeknek a feltárását, amelyeket interjú formájában az európai országok vezető tudósaival, kutatóival, valamint akadémiai kulcsemberekkel végez el.

Az eredmények nagyban segítik majd a következő területek fejlődését egy saját METIS-curriculum és training csomag kialakításával:

  • alkatrészek tervezése,
  • rendszertervezés,
  • a gyártás alapjai,
  • kulcs kompetenciák és innovatív gondolkodás.

A projekt által összegyűjtött tudásanyag elektronikus oktatási modulokban lesz elérhető, egy 30-50 órás e-oktatási mag modul köré szervezve, amelyet több szatellit modul követ 10-15 órányi korszerű képzési anyaggal.

A különálló modulok az iparágban dolgozók számára szakmai gyarapodásra, ismeretek frissen tartására, a munkaerő-piacot frissen felkereső fiatalok számára pedig az egyetemi tudás tovább bővítésére, és jövőálló alapok erősítésére lesz alkalmas.

A projekttel kapcsolatos sajtóközleményeket itt lehet elérni:

Blog.semi.org; https://www.metis4skills.eu/category/news/

A METIS projekt Twittere itt követhető: Twitter.com/Metis4Skills

A METIS projekt LinkedIN oldala itt követhető: Linkedin.com/company/metis4skills/

További hírek a tanszéki honlapunk vonatkozó menüpontja alatt: Híreink


Vissza a hírekhez 
 H KSzCs PSzo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234